Sposób przygotowania:
Kakaowe rogaliki
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym żółtku i wlewamy mleko. Następnie partiami dodajemy przesiane sypkie składniki oraz proszek budyniowy. Całość miksujemy do połączenia składników. Powstałe ciasto dajemy na godzinę do lodówki.
Zagłębienia w formie smarujemy niewielką ilością tłuszczu.
Odrywamy porcje schłodzonego ciasta i wypełniamy nim zagłębiania w formie. Jeśli nie mamy takiej formy to ręcznie formujemy rogaliki. Z porcji ciasta robimy wałeczek i formujemy z niego rogalik.
Pieczemy w temp. 180 st. przez około 10-12 minut.
Upieczone rogaliki jeszcze ciepłe (nie gorące) dajemy do cukru pudru i dokładnie w nim je obtaczamy.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Zagłębienia w formie smarujemy niewielką ilością tłuszczu.
Odrywamy porcje schłodzonego ciasta i wypełniamy nim zagłębiania w formie. Jeśli nie mamy takiej formy to ręcznie formujemy rogaliki. Z porcji ciasta robimy wałeczek i formujemy z niego rogalik.
Pieczemy w temp. 180 st. przez około 10-12 minut.
Upieczone rogaliki jeszcze ciepłe (nie gorące) dajemy do cukru pudru i dokładnie w nim je obtaczamy.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
robaczek
ciasteczka
misia5
Polecam :) Ciasteczka są doskonałe :)
misia5
Zapraszam :) W każdej chwili mogę przygotować :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2