Sposób przygotowania:
Domowe krówki
W pierwszej kolejności śmietanę ( najlepiej 30 procentową) przelewamy do dość dużego garnka. Do tego wsypujemy półtorej szklanki cukru. Po chwili wsypujemy również jedną łyżeczkę kakao oraz dodajemy pół laski wanilii. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie i gotujemy na niedużym ogniu. Masa musi gotować się przez około pół godziny. Masę na krówki musimy co jakiś czas mieszać bardzo dokładnie. Powstała masa powinna przybrać gęstą konsystencje. Kiedy konsystencja będzie już gęsta to możemy zdjąć ją z ognia, a następnie wlewamy do wcześniej przygotowanej formy. Formę ze zrobioną masą na krówki odkładamy w chłodne miejsce i czekamy, aż zastygnie. Kiedy masa już zastygnie to kroimy ją w prostokąciki i możemy podawać do zjedzenia na deser. Smacznego!
misia14
lola11992
misia14
no i tu proszę o więcej grzeczności....chodzi konkretnie o ten przepis (nie widzę potrzeby czytania postępowania z blaszkami w innych przepisach)...i w dalszym ciągu mam wątpliwości czy wyjdą mi krówki i nie zmarnuję produktów jak wleję tę masę bezpośrednio na suchą blaszkę wyjęta tylko z pieca czy z szafki...
lola11992
misia14
no i właśnie ....ja nie zarzucam Tobie,ze to nie jest twój przepis ale chcę wiedzieć dokładnie co i jak się robi aby nie było niepotrzebnej wpadki, straty...a po co ja albo inni mają kombinować czy może tak będzie lepiej i uczyć się na własnych błędach albo zniechęcać....jesteśmy tu po to aby sobie pomagać i wymieniać doświadczenia...
myślę, że gdybyś wykonała tę krówkę to zrozumiałabyś o co chodzi....