lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Domowe krówki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne krówki domowej roboty. Smacznego!

Domowe krówki

Składniki:

Domowe krówki

 

Sposób przygotowania:

Domowe krówki
W pierwszej kolejności śmietanę ( najlepiej 30 procentową) przelewamy do dość dużego garnka. Do tego wsypujemy półtorej szklanki cukru. Po chwili wsypujemy również jedną łyżeczkę kakao oraz dodajemy pół laski wanilii. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie i gotujemy na niedużym ogniu. Masa musi gotować się przez około pół godziny. Masę na krówki musimy co jakiś czas mieszać bardzo dokładnie. Powstała masa powinna przybrać gęstą konsystencje. Kiedy konsystencja będzie już gęsta to możemy zdjąć ją z ognia, a następnie wlewamy do wcześniej przygotowanej formy. Formę ze zrobioną masą na krówki odkładamy w chłodne miejsce i czekamy, aż zastygnie. Kiedy masa już zastygnie to kroimy ją w prostokąciki i możemy podawać do zjedzenia na deser. Smacznego!