kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Domowe kwaszone ogórki wg Kasia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne ogórki kwaszone - pychotka mniam mniam

Domowe kwaszone ogórki wg Kasia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe kwaszone ogórki wg Kasia

 

  • Ogórki gruntowe - około 9 szt
  • Marchewka - 1 szt
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Liść chrzanu
  • Koper
  • Przyprawa do kwaszenia ogórków
  • Woda
  • Sól - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Domowe kwaszone ogórki wg Kasia
Na samym początku należy przygotować słoiki. Dokładnie myjemy i oczyszczamy ogórki, marchewkę i liść chrzanu. Ciasno układamy ogórki w słoiku. Następnie wkładamy do słoika: obraną marchewkę, 2 ząbki czosnku, liść chrzanu,koper, sól oraz 2 łyżki przyprawy do ogórków kwaszonych. Słoik należy uzupełnić wodą i mocno zakręcić. Gotowe słoiki odstawiamy do zakwaszenia. Smacznego!!!!!!!!
Domowe kwaszone ogórki wg Kasia
Wszystkie składniki niezbędne do zakwaszenia ogórków
Domowe kwaszone ogórki wg Kasia
Słoik uzupełniony umytymi ogórkami gruntowymi
Domowe kwaszone ogórki wg Kasia
Słoik uzupełniony został marchewką, czosnkiem, chrzanem oraz przyprawą do kwaszenia ogórków
Domowe kwaszone ogórki wg Kasia
Ogórki uzupełnione wodą, gotowe do zakwaszenia