Domowe markizy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki deser bez pieczenia

Domowe markizy

Składniki:

Domowe markizy

 

  • 24 szt - herbatniki,
  • 2 szt - budyń waniliowy,
  • 350 ml - sok kubuś zielony,
  • 350 ml - sok kubuś czerwony,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe markizy
12 herbatników rozłożyć na blaszce. Czerwony sok przelać do garnka, przy czym odlać pół szklanki, a resztę zagotować. Do szklanki z sokiem wsypać jeden budyń i wymieszać. Przelać do gotującego się soku i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Masę rozsmarować na herbatnikach. Tak samo przygotować masę z soku zielonego i rozsmarować ją na czerwonej masie. Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników. Docisnąć. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić.