Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowy kebab na ostro z wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowy kebab z wołowiną na ostro świetnie smakuje, podany w domowych plackach tortilli smakuje najlepiej

Domowy kebab na ostro z wołowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy kebab na ostro z wołowiną

 

  • 6 placków tortilli
  • 1/2 kapusty pekińskiej około 400 g
  • 200 g kapusty czerwonej
  • sos pikantny chilli
  • ketchup
  • 500 g kebaba wołowego
  • 2 łyżeczki przyprawy tureckiej

 

Sposób przygotowania:

Domowy kebab na ostro z wołowiną
Mięso przekładamy na patelnie dodajemy przyprawę i podsmażamy przez 10 minut. Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup, rozsmarowujemy, nakładamy kapustę pekińską i czerwoną oraz porcję mięsa, zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając. Zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Domowy kebab na ostro z wołowiną
domowe placki smarujemy sosem i ketchupem
Domowy kebab na ostro z wołowiną
następnie nakładamy posiekaną kapustę pekińską
Domowy kebab na ostro z wołowiną
następnie nakładamy porcję kapusty czerwonej
Domowy kebab na ostro z wołowiną
na koniec nakładamy porcję mięsa kebab wołowy