Domowy kebab w bułce kajzerce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Domowy kebab w bułce kajzerce

Składniki:

Domowy kebab w bułce kajzerce

 

  • 10 szt bułki kajzerki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 4 łyżki musztardy,
  • 8 łyżek majonezu,
  • sos,
  • 1 ogórek zielony,
  • 1 cebula,
  • 2 duże pomidory,
  • 1 kg piersi z kurczaka,
  • 1 przyprawa kebab knorr,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Domowy kebab w bułce kajzerce
Piersi z kurczaka umyć, rozdrobnić na małe kawałeczki, oprószyć przyprawą do kebaba. Przekroić bułki na połówki. Warzywa umyć i pokroić w pierścienie. Ułożyć na jednej polowce bułki. Piersi z kurczaka smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażone położyć na drugiej połówce bułki. Zrobić sos z majonezu, musztardy, ketchupu ( wszystko dobrze wymieszać). Sosem polać usmażone piersi z kurczaka . Połączyć obie części bułki i gotowe.