alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Domowy orange curd

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mocno owocowy, gładki i rozpływający się krem orange curd. Jest świetnym dodatkiem do deserów jednak sam w sobie też jest pyszny.

Domowy orange curd

Składniki:

Domowy orange curd

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy orange curd
Z pomarańczy wycisnąć 80 ml soku i przelać przez gęste sitko w celu odsączenia z drobinek pomarańczy. Przelać sok do garnka dodać cukier, podgrzać do temperatury około 50 stopni i wlewać małym strumieniem zmiksowane jajka z żółtkiem. Masę podgrzewamy i cały czas mieszamy do uzyskania temperatury około 80 st ( nie wolno zagotować ). Zdjąć z ognia dodać zimną margarynę i energicznie wymieszać. Z góry przykryć folią spożywczą i odłożyć do wystudzenia.

Tagi:

jajko jajka