superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Dorsz w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

ryba najlepiej smakuje następnego dnia, jak przesiąknie zalewą octową

Dorsz w zalewie octowej

Składniki:

Dorsz w zalewie octowej

 

  • dorsz świeży,
  • cebula,
  • mąka,
  • Sól,
  • olej do smażenia,
  • ocet

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w zalewie octowej
Rybę oczyścić, posolić, posypać mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w krążki. Ocet zmieszać z przegotowaną wodą w proporcjach : 3/4 wody i 1/4 octu. Odstawić na kilka godzin.

Tagi:

dorsz