Sposób przygotowania:
Drobiowe faworki z pieczarkami
Mięso umyć, oczyścić z błonek i pokroić w poprzek na niezbyt grube plastry. Obsypać obficie przyprawą węgierską i wymieszać z oliwą. Odstawić na ok. godzinę do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki każdy kawałek kurczaka naciąć wzdłuż i przewlec jak faworek. Następnie przesmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać je do kurczaka i razem przesmażyć.
Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.
Po wyjęciu z lodówki każdy kawałek kurczaka naciąć wzdłuż i przewlec jak faworek. Następnie przesmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać je do kurczaka i razem przesmażyć.
Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.