szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Drobiowe faworki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piersi z kurczaka podane w niecodzienny sposób od razu smakują inaczej. Ładnie się prezentują i szybko znikają z talerza.

Drobiowe faworki z pieczarkami

Składniki:

Drobiowe faworki z pieczarkami

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • Przyprawa węgierska do kurczaka
  • Oliwa
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Drobiowe faworki z pieczarkami
Mięso umyć, oczyścić z błonek i pokroić w poprzek na niezbyt grube plastry. Obsypać obficie przyprawą węgierską i wymieszać z oliwą. Odstawić na ok. godzinę do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki każdy kawałek kurczaka naciąć wzdłuż i przewlec jak faworek. Następnie przesmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać je do kurczaka i razem przesmażyć.

Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.

Tagi:

mięso kurczak