zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Drobiowe faworki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne drobiowe faworki..........

Drobiowe faworki

Składniki:

Drobiowe faworki

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka mąki
  • mąka do obtaczania
  • oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe faworki
Piersi umyć, pokroić w paski i ponacinać jak faworki.
Posolić i popieprzyć.
Jajka i mąkę dokładnie rozmieszać ze szczyptą soli.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdego faworka obtoczyć w mące,zanurzyć w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron.