Sposób przygotowania:
Boczek z chrupiącą skórką
Boczek umyć i osuszyć. Skórę ponacinać w kratkę i boczek natrzeć solą. Ułożyć go w naczyniu i zakryć a potem wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę a na nią kratkę i ułożyć boczek skórą do góry.
Piec 1,5 godziny a potem zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 15 minut.
Upieczony boczek jeść na ciepło lub na zimno.
Po tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę a na nią kratkę i ułożyć boczek skórą do góry.
Piec 1,5 godziny a potem zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 15 minut.
Upieczony boczek jeść na ciepło lub na zimno.