mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Drobiowe faworki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pewnie każdy z Was zna faworki, smażone zwykle na Ostatki. Dla wszystkich Faworkożerców mam cosik specjalnego, faworki w wersji kurczakowej

Drobiowe faworki

Składniki:

Drobiowe faworki

 

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • jajko
  • tarta bułka
  • przyprawy
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe faworki
Filety z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół, rozbić delikatnie tłuczkiem. Przez środek każdego kawałka zrobić nożem kilku centymetrowe nacięcie tak jak w faworkach. Jeden z końców fileta przełożyć przez dziure, ukształtować faworka. Przyprawić,obtaczać w jajku i tartej bułce jak schabowe. Smażyć na rozgrzanym oleju.