agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Drobiowe kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety mielone z piersi kurczaka

Drobiowe kotlety mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kotlety mielone

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotlety mielone
Pierś kurczaka umyć i osuszyć. Następnie zmielić. Jeśli nie mamy takiej możliwości to można bardzo drobniutko pokroić mięso. Zmieloną pierś przełożyć do miski. Dodać odrobinę bułki tartej, jaka oraz wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Drobiowe kotlety mielone
Zmielone piersi kurczaka, dodajemy do nich pozostałe produkty
Drobiowe kotlety mielone
Uformowane kotlety możemy odstawić na chwilę do lodówki aby mięso przeszło przyprawami
Drobiowe kotlety mielone
Uformowane kotlety wystarczy obtoczyć w bułce
Drobiowe kotlety mielone
Smażymy na patelni lub żeby było zdrowiej w piekarniku