bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Drobiowe roladki z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Drobiowe roladki z salami i mozzarellą, to alternatywa dla zwykłych kotletów schabowych. Polecam na obiad :)

Drobiowe roladki z salami

Składniki:

Drobiowe roladki z salami

 

  • 3 małe pojedyncze piersi z kurczaka
  • 6 plasterków salami
  • 1 mała kulka mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z salami
Mięso myję, osuszam, rozbijam tłuczkiem. Oprószam z obydwu stron solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozkładam po 2 plasterki salami i mozzarelli. 
Ciasno zwijam, spinam wykałaczkami. Obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. 

Roladki przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 min.