Sposób przygotowania:
Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na min. 2h. W wysokiej misce wymieszać: wino, miód, ketchup i paprykę. Cebulę pokroić w piórka lub kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać do pozostałych składników. Mięso włożyć do marynaty, wymieszać. Przed pieczeniem mięso włożyć do specjalnego rękawa foliowego i zawiązać na dwóch końcach. Rękaw przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez 60 min. Następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze 20 min. Smacznego!
![Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowe-palki-i-skrzydelka-w-glazurze-227262.jpg)
![Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowe-palki-i-skrzydelka-w-glazurze-227263.jpg)
![Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze Drobiowe pałki i skrzydełka w glazurze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowe-palki-i-skrzydelka-w-glazurze-227264.jpg)