Sposób przygotowania:
Devolay z masełkiem natką pietruszki na puree
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Solimy do smaku doprawiamy białym pieprzem. Dzielimy mięso na kulki ok 120 -150 g.
Moczymy ręce. Formujemy placuszek. Na środek kładziemy kawałek masła i posiekanej natki pietruszki. Zamykamy strony placuszka do środka. Formujemy kształt marchewki.
Jajko mieszamy z wodą i mąką, solimy do smaku. Ciasto ma mieć konsystencje śmietany. Devolaye obtaczamy w cieście potem w tartej bułce. Obsmażamy na oleju. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 15 min.
Seler i ziemniaki obieramy gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Dusimy z śmietaną 30 %. Doprawiamy solą do smaku.
Moczymy ręce. Formujemy placuszek. Na środek kładziemy kawałek masła i posiekanej natki pietruszki. Zamykamy strony placuszka do środka. Formujemy kształt marchewki.
Jajko mieszamy z wodą i mąką, solimy do smaku. Ciasto ma mieć konsystencje śmietany. Devolaye obtaczamy w cieście potem w tartej bułce. Obsmażamy na oleju. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 15 min.
Seler i ziemniaki obieramy gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Dusimy z śmietaną 30 %. Doprawiamy solą do smaku.
robaczek
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki