suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Książka Kucharska: Dania dla dzieci

Duszona marchewka do II dania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszną marchewkę do II dania.

Duszona marchewka do II dania Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszona marchewka do II dania

 

  • ok 0,5 kg marchewki;
  • ok 0,5l rosołu;
  • łyżeczka cukru;
  • łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Duszona marchewka do II dania
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki lub kwadraciki i wrzucamy do rondelka z gotującym się rosołem. Zmniejszamy ogień, dodajemy łyżeczkę cukru i gotujemy marchewkę do miękkości. Po ok 15 min gotowania odlewamy ok 0,5 szklanki wywaru, studzimy i mieszamy z łyżką mąki pszennej. Następnie zalewamy tą mieszanką gotującą się marchewkę, mieszamy aby nie porobiły się krupy. Odstawiamy.Podajemy do II dania.
Duszona marchewka do II dania
marchewkę ok 0,5 kg,obieramy,myjemy i kroimy
Duszona marchewka do II dania
gotujemy marchewkę na rosole, na wolnym ogniu
Duszona marchewka do II dania
odlewamy część wywaru z marcheki,studzimy i mieszamy z mąką

Tagi:

marchewka