Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona gotowana
Kapustę poszatkować .
Jabłka zetrzeć na tarce.
Cebulę pokroić w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę wrzucamy listki, ziele i gożdziki zagotować wodę.
Do gotującej się wody wkładamy kapustę zagotowujemy.
Do gotującej się kapusty dodajemy sól, cukier, cebulę i wlewamy ocet gotujemy kapustę.
Jabłka dodajemy jak kapusta już się podgotuje.
Uważamy aby kapusta się nie rozgotowała.
Tak ugotowaną kapustę podajemy od razu po ugotowaniu jako dodatek do obiadu.
Tak ugotowaną kapustę można włożyć do słoika i lekko zagotować aby mieć w zimie szybki dodatek do obiadu. Oczywiście po prostu trzeba zwiększyć ilość składników.
POLECAM!!!
Jabłka zetrzeć na tarce.
Cebulę pokroić w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę wrzucamy listki, ziele i gożdziki zagotować wodę.
Do gotującej się wody wkładamy kapustę zagotowujemy.
Do gotującej się kapusty dodajemy sól, cukier, cebulę i wlewamy ocet gotujemy kapustę.
Jabłka dodajemy jak kapusta już się podgotuje.
Uważamy aby kapusta się nie rozgotowała.
Tak ugotowaną kapustę podajemy od razu po ugotowaniu jako dodatek do obiadu.
Tak ugotowaną kapustę można włożyć do słoika i lekko zagotować aby mieć w zimie szybki dodatek do obiadu. Oczywiście po prostu trzeba zwiększyć ilość składników.
POLECAM!!!
gusia1000