Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z orzechami i winogronamiprzygotowanie składników
Winogrona oddzielić od gałązki, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie składników cd
Łuskane orzechy włoskie połamać na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Ser pleśniowy brie pokroić na małe plasterki.
przygotowanie składników cd
Świeże figi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na ćwiartki.
przygotowanie składników cd
Roszponkę opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć w wirówce lub papierowym ręcznikiem.
przygotowanie sałatki i sosu
Do słoiczka wlać olej, ocet jabłkowy, dodać miód, sól i pieprz do smaku.
Słoiczek zakręcić i potrząsać aż wszystkie składniki sosu się połączą.
Na dużym półmisku rozłożyć roszponkę, figi, orzechy, winogrona i ser.
Sałatkę polać sosem i od razu podawać.
Smacznego!
gusia1000