motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Duszone pieczarki z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna potrawka przygotowana na ciepło

Duszone pieczarki z indykiem

Składniki:

Duszone pieczarki z indykiem

 

  • 60 dkg pieczarek
  • cebula
  • 40 dkg fileta z indyka
  • 5 łyżek oliwy
  • kucharek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Duszone pieczarki z indykiem
Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Do rondelka dajemy pieczarki razem z cebulką, 1 łyżką oliwy, 1 łyżką wody i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku i odkrywamy rondelek, aby woda wyparowała. Umytego i osuszonego indyka kroimy w grubszą kostkę. Na rozgrzany olej dajemy pokrojone mięso i pieczemy ok. 15 min. doprawiamy do smaku i łączymy z uduszonymi pieczarkami.