Sposób przygotowania:
Duszone warzywa z patelni
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Cukinię w całości kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni lekko podmażamy cebulę na oliwie. Następnie wrzucamy paprykę, cukinię oraz ogórka wszystko razem dusimy, od czasu do czasu mieszając warzywa. Kiedy warzywa na patelni zaczną mięknąć wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Na końcu warzywa przyprawiamy solą oraz pieprzem. Można podawać z ryżem lub pieczywem.
![Duszone warzywa z patelni Duszone warzywa z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duszone-warzywa-z-patelni-119137.jpg)
![Duszone warzywa z patelni Duszone warzywa z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duszone-warzywa-z-patelni-119138.jpg)
![Duszone warzywa z patelni Duszone warzywa z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duszone-warzywa-z-patelni-119139.jpg)
![Duszone warzywa z patelni Duszone warzywa z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duszone-warzywa-z-patelni-119140.jpg)