Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Dwukolorowy deser z owocami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Małym nakładem sił i środków można zjeść smaczny zdrowy deser.

Dwukolorowy deser z owocami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dwukolorowy deser z owocami.

 

  • budyń truskawkowy bez cukru
  • budyń śmietankowy bez cukru
  • 800 mil mleka
  • cukier do smaku
  • owoce sezonowe
  • banan
  • 3 kostki gorzkiej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy deser z owocami.
Najpierw gotujemy w 400 mil mleka budyń truskawkowy, dosładzamy do smaku według upodobań. Wylewamy do przepłukanych wodą salaterek i ustawiamy pochyło, aby masa zastygła po skosie. Gdy ostygnie ścieramy na powierzchnię odrobinę czekolady. Gotujemy drugi budyń, miseczki ustawiamy już prosto i dopełniamy je ciepłym budyniem. Gdy zastygnie wierzch dekorujemy plasterkami banana i ulubionymi owocami sezonowymi.
Dwukolorowy deser z owocami.
Salaterki ustawiamy na ścierce kuchennej, a z drugiej strony podpieramy wałkiem i innej ściereczki.
Dwukolorowy deser z owocami.
Granicę między smakami możemy zaznaczyć tartą czekoladą. lub odrobiną kakao.