Sposób przygotowania:
Dynia na zimową zupę
Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Wlać wodę i gotować do miękkości dyni. Potem posolić, wymieszać i zagotować. Gorącą dynie przełożyć do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcić zakrętki. Słoiki postawić do góry dnem do wystygnięcia a potem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu. Na dłuższy okres na przykład zimowy słoiki trzeba pasteryzować przez 15 minut.
![Dynia na zimową zupę Dynia na zimową zupę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dynia-na-zimowa-zupe-307083.jpg)
![Dynia na zimową zupę Dynia na zimową zupę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dynia-na-zimowa-zupe-307084.jpg)
![Dynia na zimową zupę Dynia na zimową zupę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dynia-na-zimowa-zupe-307085.jpg)