Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Dynia panierowana w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Masz ochotę na oryginalne podanie dyni? Przygotuj ją w cieście a'la naleśnikowym i podsmaż. Sukces gwarantowany.

Dynia panierowana w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dynia panierowana w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Dynia panierowana w cieście
Dynię kroimy w plastry które następnie przekrawamy na mniejsze prostokąty. Do miseczki wbijamy jajko,mieszamy z mąką, czubricą i ziołami. Ugniatamy grudki. Następnie rozgrzewamy patelnię. Kawałki dyni obtaczamy z obu stron grubą warstwą gęstego ciasta i smażymy. Smażymy z obu stron i podajemy np. do ryby.
Dynia panierowana w cieście
Etap 1 - dynię kroimy w grube prostokąty
Dynia panierowana w cieście
Etap 2 -mieszamy wszystkie składniki na ciasto
Dynia panierowana w cieście
Etap 3 - dynię obtaczamy w cieście z obu stron
Dynia panierowana w cieście
Etap 4 - smażymy dynię na rozgrzanej patelni