Sposób przygotowania:
Dżem w jagodowe kropki
Jabłka papierówki obrać i pokroić na mniejsze części, podlać 1 szklanką wody i szybko rozgotować, następnie dodać cukier i smażyć (na małym palniku) często mieszając do zgęstnienia na sam już koniec smażenia kiedy dżem będzie odpowiednio gęsty i po wyłączeniu palnika dosypać jagody i delikatnie wymieszać. Gotowy dżem przełożyć do małych słoiczków i zakręcić. Ja swój dżem z myślą o przechowywaniu na zimę i przez fakt surowych jagód dodatkowo zagotowałam w słoiczkach.
![Dżem w jagodowe kropki Dżem w jagodowe kropki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-w-jagodowe-kropki-120948.jpg)
![Dżem w jagodowe kropki Dżem w jagodowe kropki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-w-jagodowe-kropki-120949.jpg)
zewa
iziona
Ewa pomysł był godny podpatrzenia bo dżem wyglada bardzo fajnie.