Sposób przygotowania:
egzotyczna sałatka z cebuli
Przygotowanie:
Umyć i obrać delikatnie cebulę.Pokroić w kostkę lub plastry.Na patelnię wlać dwie łyżki oleju,wrzucić cebulę.Na nią posypać dwie łyżeczki curry,polać sokiem z pomarańczy.Tak przesmażyć.Ostudzić.Ogórek,paprykę i sałatę umyć.Paprykę skroić nożem w paski,ogórek w plastry,sałatę porwać.Skrojone mięso pokroić nożem w plastry,oprószyć pozostałym curry.
Cebulę,sól,pieprz,majonez,cukier połączyć z jogurtem i śmietaną.Wlać na uprzednio włożone do sosjerki warzywa i mięso.
Umyć i obrać delikatnie cebulę.Pokroić w kostkę lub plastry.Na patelnię wlać dwie łyżki oleju,wrzucić cebulę.Na nią posypać dwie łyżeczki curry,polać sokiem z pomarańczy.Tak przesmażyć.Ostudzić.Ogórek,paprykę i sałatę umyć.Paprykę skroić nożem w paski,ogórek w plastry,sałatę porwać.Skrojone mięso pokroić nożem w plastry,oprószyć pozostałym curry.
Cebulę,sól,pieprz,majonez,cukier połączyć z jogurtem i śmietaną.Wlać na uprzednio włożone do sosjerki warzywa i mięso.