Sposób przygotowania:
Ekspresowa zupa brokułowa
Brokuła myjemy dokładnie i dzielimy na różyczki.
Ząbek czosnku obieramy.
Brokuła i czosnek umieszczamy w pojemniku do gotowania na parze i gotujemy ok 5-7 min (ważne by brokuł był dosyć miękki jednak nie stracił koloru).
Ugotowanego brokuła wraz z czosnkiem wrzucamy do blendera. Dodajemy sól, pieprz, oliwę, jogurt i blendujemy aż zupę będzie gładka i będzie miała konsystencje kremu.
Próbujemy, doprawiamy do smaku, przelewamy na talerze.
Ząbek czosnku obieramy.
Brokuła i czosnek umieszczamy w pojemniku do gotowania na parze i gotujemy ok 5-7 min (ważne by brokuł był dosyć miękki jednak nie stracił koloru).
Ugotowanego brokuła wraz z czosnkiem wrzucamy do blendera. Dodajemy sól, pieprz, oliwę, jogurt i blendujemy aż zupę będzie gładka i będzie miała konsystencje kremu.
Próbujemy, doprawiamy do smaku, przelewamy na talerze.