Sposób przygotowania:
Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez mikseraCiasto:
W jednej misce połączyć składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, a w drugiej składniki mokre - olej, mleko i jajka.
Następnie wszystko ze sobą dokładnie wymieszać łyżką i na końcu dodać niewielką ilość aromatu cytrynowego lub waniliowego.
Forma:
Ciasto należy przełożyć do blaszki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu rozłożyć po 1/2 łyżeczki dowolnego nadzienia.
Pieczenie:
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka") w 180 stopniach.
Ostudzone opcjonalnie oprószyć cukrem pudrem.
skuter5
Di bloguje
quote nick=skuter5]Bardzo ciekawy przepis. Muszę go kiedyś wypróbować :)[/quote]
skuter5
Di bloguje
skuter5 napisał(a):