Sposób przygotowania:
Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremuKrem:
![Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ekspresowe-ciasto-ze-slomki-ptysiowej-i-kremu-493052.jpg)
Krem należy przyrządzić zgodnie z opisem i składnikami widocznymi na opakowaniu.
U mnie było to 220 ml mleka lub 250 ml mleka + 80g masła.
Wybrałam drugą propozycję.
Ciasto:
![Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ekspresowe-ciasto-ze-slomki-ptysiowej-i-kremu-493053.jpg)
Dno formy równomiernie wyłożyć słomką ptysiową i na niej kolejno ułożyć krem, słomkę ptysiową, krem oraz ponownie słomkę.
Podanie:
![Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ekspresowe-ciasto-ze-slomki-ptysiowej-i-kremu-493054.jpg)
Ciasto podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce.
(Osobiście wolę drugą opcję, ponieważ wtedy słomka ptysiowa odrobinę zmięknie, a wierzch pozostanie nadal chrupiący.)
SylaUla
zbysiowa
Di bloguje
gusia1000