zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ekspresowe słodziaki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

deser gotowy dosłownie w pięć minut

Ekspresowe słodziaki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ekspresowe słodziaki

 

  • 100 g suchych okrągłych wafli mini
  • 250 ml domowego musu jabłkowego
  • 200 g masy krówkowej kajmakowej
  • błyszczący cukier różowy
  • biała posypka do ciast

Sposób przygotowania:

Ekspresowe słodziaki
Przygotować wafle po pięć sztuk na porcję. Następnie przygotować masę krówkową, mus jabłkowy i posypkę oraz cukier. Na każdy wafelek nakładać porcję masy i rozsmarować po powierzchni wafelka. Następnie porcję musu i tak postępować na przemian. Na wierzchu powinna znajdować się masa krówkowa. Na koniec posypać słodziaki posypką i różowym cukrem.
Ekspresowe słodziaki
przygotować niezbędne składniki na słodziaki
Ekspresowe słodziaki
smarowac każdy wafelek naprzemiennie masą i musem

Tagi:

ciasto domowe