Sposób przygotowania:
Ekspresowe spaghetti
1. Spghetti ugotować w dużej ilości wody "al dente". Odcedzić, zahartować w zimnej wodzie.
2. W czasie gdy spaghetti się gotuje pokroić cebulę w drobną kostkę i wrzucić razem z chilli na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek i pomidory w puszce. Dodać garść suszonej bazylii, rozgotować pomidory, doprawić solą, dodać śmietanę. Wymieszać.
3. Ugotowane spaghetti zmieszać z sosem pomidorowym i podgrzać. Podawać posypane parmezanem.
2. W czasie gdy spaghetti się gotuje pokroić cebulę w drobną kostkę i wrzucić razem z chilli na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek i pomidory w puszce. Dodać garść suszonej bazylii, rozgotować pomidory, doprawić solą, dodać śmietanę. Wymieszać.
3. Ugotowane spaghetti zmieszać z sosem pomidorowym i podgrzać. Podawać posypane parmezanem.
caroline1983