Sposób przygotowania:
Sos spaghetti z fasolką szparagowąETAP 1:
Fasolę szparagową opłukać, odciąć końcówki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać sól i cukier i ugotować tak aby była sprężysta. Odcedzić, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać ok. 3-4 łyżki oleju. Wrzucić cebulę. Przecisnąć do niej czosnek. Smażyć razem aby się zeszkliły. Dodać pokrojoną fasolkę. Chwilę przesmażyć. Dodać mięso zmielone w maszynce do mięsa. Przyprawić solą, papryką ostrą i słodką oraz ziołami. Mieszając co jakiś czas smażyć mięso.
Następnie dodać sos pomidorowo - paprykowy i koncentrat. Wymieszać. Dusić 30 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na drobno. Makaron Spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Porcje makaronu wykładać na talerze, posypywać serem i polewać sosem. Podawać na gorąco.