Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki makaron z dodatkiem tuńczyka, sera gorgonzola oraz kaparów to dobry pomysł na smaczny i szybki obiad.

Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami

 

  • 300 gram makaronu spaghetti
  • 1 por
  • 150 gram sera gorgonzola
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki kaparów
  • 150 gram jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente.

Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola i jogurt naturalny. Podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści.

Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka. Podsmażamy przez 1-2 minuty.

Dodajemy ugotowany makaron oraz kapary i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie.
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Ser gorgonzola kroimy na kawałki i dodajemy do pora.
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Dodajemy jogurt naturalny i podsmażamy, aż ser się rozpuści.
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka.