Sposób przygotowania:
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente.
Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola i jogurt naturalny. Podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka. Podsmażamy przez 1-2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron oraz kapary i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola i jogurt naturalny. Podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka. Podsmażamy przez 1-2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron oraz kapary i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.