Sposób przygotowania:
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente.
Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola i jogurt naturalny. Podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka. Podsmażamy przez 1-2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron oraz kapary i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Pokrojonego w półplasterki pora szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola i jogurt naturalny. Podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy zioła prowansalskie oraz odsączonego tuńczyka. Podsmażamy przez 1-2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron oraz kapary i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
![Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-tunczykiem-gorgonzola-i-kaparami-586319.jpg)
![Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-tunczykiem-gorgonzola-i-kaparami-586320.jpg)
![Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-tunczykiem-gorgonzola-i-kaparami-586321.jpg)
![Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-tunczykiem-gorgonzola-i-kaparami-586322.jpg)