Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Farfalle smażone z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

słodki makaronowy deser z bananami

Farfalle smażone z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Farfalle smażone z bananami

 

Sposób przygotowania:

Farfalle smażone z bananami
1. Makaron wrzucamy na wrzącą wodę (nie dodajemy do niej soli) i gotujemy przez 10 minut na wolnym ogniu, następnie go przecedzamy.

2. banany obieramy ze skórki, obcinamy początki i kroimy je w kostkę. Na patelnie wlewamy mleko, wrzucamy banany i dodajemy cukier - podsmażamy.

3. W chwili gdy banany zaczynają się rozpadać wsypujemy makaron i podsmażamy wszystko razem jeszcze przez 3 minuty, cały czas mieszając.

4. Gorący makaron w bananowym sosie przekładamy na talerze i posypujemy mandarynką pokrojoną w kostkę (każdy plaster mandarynki kroimy na 3 częsci). Podajemy na gorąco
Farfalle smażone z bananami
pomysł na niecodzienny
Farfalle smażone z bananami
można dodać również odrobinę cukru waniliowego

Tagi:

makaron