Sposób przygotowania:
Farfalle smażone z bananami
1. Makaron wrzucamy na wrzącą wodę (nie dodajemy do niej soli) i gotujemy przez 10 minut na wolnym ogniu, następnie go przecedzamy.
2. banany obieramy ze skórki, obcinamy początki i kroimy je w kostkę. Na patelnie wlewamy mleko, wrzucamy banany i dodajemy cukier - podsmażamy.
3. W chwili gdy banany zaczynają się rozpadać wsypujemy makaron i podsmażamy wszystko razem jeszcze przez 3 minuty, cały czas mieszając.
4. Gorący makaron w bananowym sosie przekładamy na talerze i posypujemy mandarynką pokrojoną w kostkę (każdy plaster mandarynki kroimy na 3 częsci). Podajemy na gorąco
2. banany obieramy ze skórki, obcinamy początki i kroimy je w kostkę. Na patelnie wlewamy mleko, wrzucamy banany i dodajemy cukier - podsmażamy.
3. W chwili gdy banany zaczynają się rozpadać wsypujemy makaron i podsmażamy wszystko razem jeszcze przez 3 minuty, cały czas mieszając.
4. Gorący makaron w bananowym sosie przekładamy na talerze i posypujemy mandarynką pokrojoną w kostkę (każdy plaster mandarynki kroimy na 3 częsci). Podajemy na gorąco