VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Farfalle z łososiem, orzeszkami ziemnymi i mascarp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosta, szybka i smaczna sałatka makaronowa. Połączenie łososia, makaronu i serka mascarpone sprawia, że sałatka jest bardzo wykwintna. Można ją spakować i zabrać na piknik ze znajomymi.

Farfalle z łososiem, orzeszkami ziemnymi i mascarp

Składniki:

Farfalle z łososiem, orzeszkami ziemnymi i mascarp

 

  • 250 g makaronu farfalle
  • 100 g łososia w kawałku w oleju roślinnym
  • 100 g orzeszków ziemnych solonych
  • 200 g kukurydzy
  • 1 pomidor
  • 125 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka bazylii
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z łososiem, orzeszkami ziemnymi i mascarp
Makaron ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzić. Łososia wyjąc z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone rozpuścić w rondelku (musi mieć kremową konsystencję), przyprawić pieprzem i bazylią. Pomidora pokroić w kosteczkę. Makaron wymieszać w łososiem, kukurydzą, orzeszkami ziemnymi i pokrojonym pomidorem. Dodać serek i dokładnie wymieszać. Orzeszki zmiękną w sałatce.