Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farfalle z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo łatwe do zrobienia, smaczne i sycące danie z makaronu farfalle. Makaron z mięsem i warzywami podawać na gorąco.

Farfalle z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farfalle z mięsem i warzywami

 

  • 1 udko z kurczaka ugotowane
  • 1 kg kapusty białej
  • 1 por
  • 10 dag szynki gotowanej
  • 1 marchewka ugotowana w rosole
  • 25 dag makaronu farfalle
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z mięsem i warzywami
Kapustę białą ugotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym smalcu zeszklić pokrojony w krążki por, dodać pokrojone ugotowane mięso, szynkę, marchewkę i posiekaną kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupa w płynie, wymieszać i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z farszem, podgrzać. Wyłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem i serem, podawać.
Farfalle z mięsem i warzywami
Na rozgrzanym smalcu zeszklić pokrojony por
Farfalle z mięsem i warzywami
Dodać pokrojoną szynkę i ugotowane mięso z kurczaka
Farfalle z mięsem i warzywami
Wsypać posiekaną kapustę i marchew przyprawić do smaku
Farfalle z mięsem i warzywami
Połączyć z ugotowanym makaronem wymieszać podgrzać