Sposób przygotowania:
Farfalle z sosem mascarpone i owocami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu (al dente). Na patelnię wrzucamy masło, wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy także serek mascarpone i cukier. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu jednocześnie mieszając. Gdy składniki się połączą i powstanie jednolity sos ściągamy patelnię z gazu. Połówki brzoskwini kroimy w kostkę. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem mascarpone oraz posypujemy pokrojonymi brzoskwiniami. Sos mascarpone możemy podawać na ciepło od razu po przygotowaniu, ale również po wcześniejszym schłodzeniu go w lodówce. Możemy również brzoskwinie zastąpić innymi owocami wedle własnego uznania. Smacznego!
edytaha
-Natka-
Polecam! Sos jest przepyszny i możemy dodać do niego owoce jakie tylko lubimy. :)