iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasola szparagowa z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

dobre ciepłe danie kolacyjne

Fasola szparagowa z parmezanem

Składniki:

Fasola szparagowa z parmezanem

 

  • 1/2 kg fasola szparagowa,
  • 40 dag mięso cielęce bez kości,
  • parmezan starty,
  • Sól,
  • Kucharek - uniwersalna
  • natka pietruszki
  • seler kilka lisci od korzenia
  • masło 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Fasola szparagowa z parmezanem
W garnku z wodą gotujemy obrana fasolkę szparagową .do wody wkładamy kilka listków pietruszki i selera.Gotujemy fasolkę z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . W drugim garnku także z przyprawa uniwersalna i lisciamy pietruszki i selera gotujemy mięso .Wywar z gotowania mięsa możemy użyć do przygotowania zupy . Fasolkę gdy będzie miękka odcedzamy dajemy na patelnie ,dodajemy także pokrojone mięsko ,podsmażamy razem na masełku .Pod koniec posypujemy startym parmezanem .Ozdabiamy natką pietruszki .