gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Fasolka szparagowa 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do obiadu do ziemniakówi mięska

Fasolka szparagowa 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa 4

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa 4
Fasolkę obieramy myjemy.Jezeli strąki sa małe zostawiamy całą a jezeli duze mozna przekroic na pół.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli.Długosc gotowania fasolki zalezy od tego czy jest młoda albo trochę starsza.Poprostu trzeba sprawdzac czy jest juz dobra.Ugotowaną fasolkę wlewany na sito i odsączamy.Masło rozpuszczamy polewamy fasolkę ułozoną juz na talerzu skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy ziasnami słonecznika i pokrojonym szczypiorem.Fasolkę podajemy na ciepło do obiadu.POLECAM
Fasolka szparagowa 4
Fasolkę obieramy odcinamy koncówki i myjemy.
Fasolka szparagowa 4
Dogotowania fasoli dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i sól.
Fasolka szparagowa 4
Pyszny obiadek fasolka szparagowa i nadziewany kotlet.