p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Fasolka szparagowa, odmiana płaska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyśmienita fasolka szparagowa - płaska z dodatkiem rumianej bułki tartej

Fasolka szparagowa, odmiana płaska Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa, odmiana płaska

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa, odmiana płaska
Fasolkę szparagową myjemy, usuwamy końcówki, wsypujemy do garnka i zalewamy wodą aby ją lekko przykryła. Gotujemy ją w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej, po ugotowaniu fasolka nie może być zbyt miękka, powinna być chrupiąca. W między czasie przygotowujemy rumianą bułkę tartą do polania fasolki. W rondelku rozpuszczamy 1/4 kostkę margaryny, dodajemy bułkę tartą i doprowadzamy do zrumienienia bułki, cały czas mieszając aby się nie przypaliła, gdy jest gotowa posypujemy nią ugotowaną, odcedzoną z wody fasolkę.
Fasolka szparagowa, odmiana płaska
Umytą i oczyszczona fasolkę szparagową gotujemy 1 kostką warzywną
Fasolka szparagowa, odmiana płaska
Gdy fasolka jest gotowa, ale nie bardzo miękka wykładamy na półmisek
Fasolka szparagowa, odmiana płaska
Do polania fasolki robimy zasmażkę z bułki tartej i margaryny