Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Fasolka z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Fasolka z marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka z marchewką

 

  • 2 średnie marchewki
  • sól do smaku
  • 1/2 dużej cebuli
  • olej do smażenia
  • 30 dkg fasolki szparagowej konserwowej
  • 2 szczypty mielonej kolendry
  • 2 łyżki masła roślinnego

Sposób przygotowania:

Fasolka z marchewką
Obrane marchewki pokroić w krótkie, ok. 4-5 cm długości słupki. Przełożyć je do garnka, dodać do nich trochę soli. Marchewki zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane marchewki odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać trochę oleju i lekko zrumienić na nim cebulę. Fasolkę odsączyć i dodać razem z marchewką do cebuli. Dodać również masło roślinne i kolendrę. Wszystko wymieszać i smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podawać jako dodatek do obiadu.
Fasolka z marchewką
Obrane i pokrojone marchewki przełożone do garnka i zalane wodą.
Fasolka z marchewką
Pokrojona w półplasterki cebula lekko zrumieniona na oleju.
Fasolka z marchewką
Odsączona fasolka dodana razem z marchewką do cebuli.