angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i łatwa zupa na szybko

Fasolowa

Składniki:

Fasolowa

 

  • łyżki masła, cebula, pół szklanki kwaśnej śmietany 22 procentowej, 3 kostki bulionowe warzywne, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Fasolowa
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, zalać w garnku 6 szklankami wody. Dodać kostki bulionowe. Po 10 min. gotowania wsypać makaron i gotować jeszcze 10 min. Białą fasolę wlać z zalewą do zupy. Jeśli dodajemy czerwoną osączyć na sitku przepłukać gotowaną wodą a następnie wrzucić do zupy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zarumienić na maśle dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, zaprawić śmietaną.

Tagi:

makaron