paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Faszerowana bułeczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i apetyczny przepis

Faszerowana bułeczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowana bułeczka

 

  • 1 bułka
  • 2 parówki
  • 1 jajko
  • 2 pieczarki
  • 2 plastry sera
  • 2 łyżki serka białego
  • oliwa
  • cebulka

Sposób przygotowania:

Faszerowana bułeczka
Bułkę przekrawamy na pół , wydrążamy środek . Parówki gotujemy , i ugotowane kroimy w plasterki . Na dnie bułki dajemy 1/2 jajka ( surowego ) . Grzyby podsmażamy na oliwie z cebulką , gotowe kładziemy na jajko , potem po 1 łyżce serka białego , kolejno plasterki parówki , a potem plaster sera . Zapiekamy w piekarniku w temp. 150 st. przez 5 min .
Faszerowana bułeczka
Najpierw układamy wszystkie składniki warstwami :)
Faszerowana bułeczka
Potem przykrywamy plastrem żółtego sera i możemy wkładać do piekarnika
Faszerowana bułeczka
Prezkrawamy na pół i podajemy z ketchupem oraz musztardą