malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lubię faszerowane jajko, ponieważ mogę zabierać je ze sobą do pracy i zjeść jako drugie śniadanie.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 8 jajek,
  • łyżka posiekanego szczypioru,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • łyżka posiekanej pietruszki,
  • 1/2 posiekanej cebuli,
  • 2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo i łupimy, dzielimy na 2 części i wydrążamy żółtko. Układamy białka na półmisku. Żółtka mieszamy z solą, pieprzem, szczypiorkiem, pietruszką, curry, majonezem, cebulą i miksujemy blenderem. Napełniamy jajka, wstawiamy do lodówki na chociaż godzinę, bo składniki muszą się dobrze schłodzić. 

Tagi:

jajko jajka