Roksanka

Roksanka

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Faszerowane jajka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne faszerowane jajka z pieczarkami.

Faszerowane jajka.

Składniki:

Faszerowane jajka.

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka.
7 jajek ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Należy zrobić to uważnie, by nie zniszczyć jajek. Z połówek jajek należy wyciągnąć żółtka, a następnie żółtka pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Umyć, obrać i potrzeć na tarce na grubych oczkach pieczarki. Następnie wrzucić je do garnka z odrobiną wody i dusić, aż zmiękną. Po wyciągnięciu pieczarek z garnka, odsączyć je porządnie, by farsz nie był wodnisty. Posiekać pęczek szczypiorku. Pieczarki i posiekany szczypiorek dodajemy do wcześniej pokrojonych w kostkę żółtek, dodać do tego 2 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku i wszystko wymieszać. Do przekrojonych białek należy w dziurki po żółtku nałożyć delikatnie powstały farsz łyżeczką. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka