Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 449]

Faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Awokado jest niezwykle odżywcze i sycące. Można je wypełnić pysznymi dodatkami, uzyskując zdrowszy zamiennik kanapki. Ja proponuję awokado faszerowane gorgonzolą i orzechami włoskimi, owinięte szynką parmeńską.

Faszerowane awokado

Składniki:

Faszerowane awokado

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane awokado
Awokado (powinno być dojrzałe) obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na połówki, wrzucamy pestkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny.

Orzechy włoskie siekamy. Ser gorgonzola kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą orzechy i ser. Farszem orzechowo-serowym faszerujemy połówki awokado. Całość owijamy szynką parmeńską, spryskujemy oliwą w spray'u.