kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajka faszerowane awokado

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla miłośników awokado zapraszam na przepyszne jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem. Taka wersja tradycyjnych jajek będzie miłą odmiana nie tylko śniadania ale również wielkanocnego stołu.

Jajka faszerowane awokado

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

podstawowe

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy.

Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę.

Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Farsz nałożyć w wycięte części jajek. Podawać z majonezem i pieczywem.