Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy.
Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę.
Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Farsz nałożyć w wycięte części jajek. Podawać z majonezem i pieczywem.
Z jajek wyciąć mniej 1/3 robiąc nacięcie od góry, po ukosie, tworząc rynienkę. Wyciętą część posiekać w drobną kosteczkę razem z szalotka i czosnkiem.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić go w kosteczkę.
Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny W miseczce delikatnie połączyć jajka, czosnek, cebulkę z awokado, majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Farsz nałożyć w wycięte części jajek. Podawać z majonezem i pieczywem.
CORAL