kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko pyszne ale też zdrowe.

Jajka faszerowane awokado i groszkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado i groszkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko. Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.
Jajka faszerowane awokado i groszkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko.
Jajka faszerowane awokado i groszkiem
Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Jajka faszerowane awokado i groszkiem
Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.