Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane podgrzybkami
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać a następnie przekroić na połówki.
Żółtka z jajek delikatnie wyjąc aby nie uszkodzić białek.
Włożyć do miseczki rozgnieśc widelcem.
Podgrzybki po dokładnym oczyszczeniu, wypłukaniu i osuszeniu pokroić w małe kawałki a następnie podsmażyć na tłuszczu dodając obraną drobniutko pokrojoną cebule.
Po podsmażeniu i wystudzeniu grzybki połączyć z żółtkami i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Takim farszem napełniać połówki jajek.
Ułożyć na liściu pekińskiej kapusty i ozdobić natką pietruszki.
Podgrzybki można przemielić ale my lubimy większe kawałki.
Żółtka z jajek delikatnie wyjąc aby nie uszkodzić białek.
Włożyć do miseczki rozgnieśc widelcem.
Podgrzybki po dokładnym oczyszczeniu, wypłukaniu i osuszeniu pokroić w małe kawałki a następnie podsmażyć na tłuszczu dodając obraną drobniutko pokrojoną cebule.
Po podsmażeniu i wystudzeniu grzybki połączyć z żółtkami i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Takim farszem napełniać połówki jajek.
Ułożyć na liściu pekińskiej kapusty i ozdobić natką pietruszki.
Podgrzybki można przemielić ale my lubimy większe kawałki.
gusia1000