slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 861]

Faszerowane muszle makaronowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne muszle makaronowe nadziewane pastą jajeczną z wędliną. Muszle makaronowe mogą być ciekawą przystawką lub smacznym daniem na kolację. Polecam.

Faszerowane muszle makaronowe

Składniki:

Faszerowane muszle makaronowe

 

  • 10 szt muszli makaronowych (kukurydzianych)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 40 g chudej wędliny
  • 100 g serka kanapkowego
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • dekoracja: wędlina, rzodkiewki, szczypiorek

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle makaronowe
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i gotowy odcedzamy. Jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w miseczce. Wędlinę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Dokładamy również serek, wsypujemy szczypiorek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy muszle makaronowe oraz dekorujemy plasterkami rzodkiewek, wędliny oraz szczypiorkiem.